Psychedelisch Gowanus

None

Het Gowanus-kanaal loopt dwars door Brooklyn. Voorheen een beruchte dumpplek van omgelegde maffiosi en daardoor een dankbaar onderwerp voor misdaadromans. Nu is het water bekend om een andere reden. Het is een van de meest vervuilde wateren van de Verenigde Staten. Wie op een van die hete New Yorkse zomerdagen een van de bruggen boven Gowanus overloopt op weg naar buurten als het kindvriendelijke Park Slope of het knusse Cobble Hill, kan de viezigheid bijna op zijn tong proeven. Dat weerhoudt creatievelingen er overigens niet van om feesten te organiseren of wijn te maken aan de oevers van het kanaal. Voor Steven Hirsch is het water het onderwerp van zijn nieuwste fotoreeks, Gowanus: Off The Water’s Surface. Hij probeert de esthetiek van de viezigheid van chemicaliën, rioolwater en slijm van Brooklyn vast te leggen. Hoewel het niet Hirschs bedoeling is, vormen zijn foto’s een kunstige en psychedelische aanklacht tegen milieuvervuiling.