Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Nelleke van der Krogt (66) stopt

Nelleke van der Krogt stopt na twaalf jaar als presentator en samensteller van Tussen Kunst en Kitsch, het tv-programma waarin kijkers sierstukken laten keuren door deskundigen. Van der Krogt (66) gaat met pensioen en wordt opgevolgd door Frits Sissing, presentator van Opsporing verzocht en Maestro. Van der Krogt houdt zich als presentator graag van de domme: „Iedere zweem van kennis knippen we eruit”, zei ze onlangs. „Anders denken de kijkers: oh, oh, oh, wat weet ze weer veel van kunst.” (NRC)