Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Onafhankelijk nieuwsaanbod Russen kleiner na vertrek CNN

CNN stopt met uitzenden in Rusland. Het bedrijf achter de Amerikaanse nieuwszender, Turner Broadcasting System Europe Limited, heeft aan Russische kabelexploitanten laten weten dat de uitzendingen per 31 december worden stopgezet. Dat meldt de zakenkrant Vedomosti. Een reden voor de terugtrekking van de zender uit Rusland werd niet gegeven. Gevolg is dat het aanbod van onafhankelijke media voor Russische burgers nog verder beperkt wordt. De Russisch-talige diensten van de BBC en Deutsche Welle gingen in 2011 al over naar uitzendingen via het internet. (NRC)