Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Nucleaire oorlog

De nachtmerrie van een nucleaire oorlog bestaat nog steeds, ondanks het einde van de Koude Oorlog. Met deze angstige mededeling begint First Strike. Daarna is alle realiteitszin verdwenen uit de game. En dat is maar goed ook. Want wat er in deze app gebeurt , moet pure fantasie blijven. Het doel van First Strike is om een land of continent te verdedigen tegen kernwapens die buurlanden ononderbroken op de speler én elkaar afschieten. Alleen door afweerraketten en nieuwe technologie te ontwikkelen of massavernietigingswapens te bouwen en af te schieten kan de gebruiker overleven. Doordat het speelveld, de aarde, rond is, moet deze continu gedraaid worden om alert te blijven op inkomende kernwapens. Dit zorgt naast het op peil moeten houden van de eigen wapenvoorraad voor een adrenaline verhogende hectiek. First Strike is een waardige herinterpretatie van het jaren tachtig spel Missile Command en een aanrader voor liefhebbers van actiespellen.