Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Milde lucht

Guur en nat herfstweer zit voorlopig nog niet in de weerkaarten, want met een matige zuidelijke wind blijft de aanvoer van milde lucht gehandhaafd. Ook valt slechts af en toe wat regen of een bui. Dinsdagavond schuift vanuit Duitsland een pluk met dikkere bewolking het land in. Vooral langs de oostgrens valt daaruit een lokale bui. In de nacht trekt het geheel verder het land in en koelt het af tot 8 graden. Woensdagochtend trekt een lokale mistbank vrij snel weg en neemt vanuit het zuidwesten overal de bewolking toe. Verspreid valt soms wat (lichte) regen, maar gedurende de middag trekt de nattigheid naar het noordoosten weg. De wind waait vanuit het zuidoosten en is zwak tot matig van kracht. De middagtemperatuur komt van noord naar zuid uit tussen 11 en 13 graden. Donderdag is het droog.