Marokkaans elftal niet meer welkom op Africa Cup

Aatif Chahechouhe en Achraf Lazaar (R) tijdens een vriendschappelijk duel tussen Rusland en Marokko, in juni dit jaar.
Aatif Chahechouhe en Achraf Lazaar (R) tijdens een vriendschappelijk duel tussen Rusland en Marokko, in juni dit jaar. Foto ANP/EPA/Yuri Kochetkov

Marokko is in 2015 niet welkom op de Africa Cup. Het land zou gastland zijn van de Africa Cup in 2015, maar zag daarvan af wegens de huidige uitbraak van ebola. Het Marokkaanse elftal is nu uitgesloten van deelname aan het toernooi.

Het toernooi zal volgend jaar wel doorgaan, zo meldt de Afrikaanse voetbalbond CAF.

Marokko zou de Africa Cup in januari organiseren. Eerder had het land bij de CAF verzocht om het toernooi uit te stellen. De Marokkaanse autoriteiten zijn bang dat door de toestroom van supporters uit bezoekende landen de kans groot is dat ebola naar Marokko overslaat.

Het CAF zag het verzoek niet zitten, waarna Marokko besloot om te bedanken voor de organisatie van het toernooi. Naar nu blijkt mag het elftal daardoor niet meer meedoen aan de Africa Cup. Over andere maatregelen wordt nog nagedacht, aangezien Marokko zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen.

De CAF hoopt op zeer korte termijn een nieuw gastland bekend te maken. Een aantal landen hebben hun interesse al laten blijken. Over welk land het Marokkaans elftal zal vervangen, is nog niks bekend.