Kaarten in de ruimte

Een makkelijk en snel avontuur in de ruimte – met een vlot verhaal, ontploffingen en romances met exotische buitenaardse wezens – hoeven spelers niet te verwachten bij het downloaden van Star Realms. Maar dat betekent niet dat de app saai is. Wel zullen de meeste gebruikers veel tijd moeten investeren in het begrijpen van het spelsysteem. Star Realms is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel. Dat is vergelijkbaar met Magic: The Gathering. Spelers moeten met verschillende soorten kaarten (ruimteschepen die bijvoorbeeld aanvallen of de speler juist nieuwe kaarten laten trekken) zogeheten decks bouwen en het daarmee opnemen tegen anderen. Zo kunnen betere kaarten verdiend worden. De app die gratis in de Google Play store en iTunes te downloaden is, is slechts een tutorial. Wie alle functies wil ontsluiten, zoals het opnemen tegen andere gebruikers, moet een kleine 5 euro neerleggen.