Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Uit de kast

Arie Boomsma volgt jonge homo’s en lesbiënnes bij hun coming-out. Jesse (18) komt uit een klein dorpje in de Achterhoek. Sinds zijn tiende weet hij al dat hij op jongens valt. Toch heeft hij het nog niet aan

iemand durven te vertellen.

Door het uitstellen wordt de drempel steeds groter en ontzegt hij zichzelf bovendien de mogelijkheid een leuke jongen te ontmoeten. Hij is wel eens verliefd geweest, maar heeft die gevoelens nog nooit gedeeld. Eindelijk wil hij het nu gaan vertellen: aan zijn ouders, zijn allerbeste vrienden en aan de jongens van de scouting.

NPO 3, 21.20-21.50u.