Gevechten en geschiedenis

Zelf omschrijft de Britse ontwikkelaar World of Warriors als een mix tussen Pokémon, Game of Thrones (HBO) en het humoristische kindereducatieprogramma Horrible Histories. Maar iOS-gebruikers zullen er al snel achter komen dat de invloeden van de bloederige fantasyserie van HBO klein zijn. Dat is maar goed ook, het kleurrijke en tekenfilmachtige World of Warriors is toch vooral voor kinderen bedoeld. In het spel gaan zij gevechten aan met historische figuren: farao’s, ridders en Vikingen. Zo komen de jonge gebruikers op speelse wijze onder meer in aanraking met de geschiedenis van het oude Egypte of de Middeleeuwen. Spelers verzamelen gedurende de game edelstenen waarmee ze nieuwe karakters kunnen kopen waarmee ze weer sterkere vijanden kunnen verslaan. World of Warriors is door deze verzamelfunctie erg verslavend en de game ziet er gelikt uit. Maar de cartooneske graphics zorgen dat het spel niet het niveau van een lollig kinderprogramma ontstijgt.