Een fiets versus een Ferrari. Wie wint?

Foto screenshot YouTube

In de ene hoek: een V8 motor, een nieuwprijs van ruim 196.000 euro en een versnelling van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden. Oh ja, en een topsnelheid van 308 km/u. De Ferrari F430, een Italiaanse volbloed. En in de andere hoek: een tweewieler. Met een raketmotor.

De fiets wordt bestuurd door de Zwitser François Gissy, in een poging het wereldrecord ‘raketfietsen’ te breken. De fiets is speciaal voor de recordpoging ontworpen door het Zwitserse bedrijf Exotic Thermo Engineering. Er zitten drie kleine raketmotoren op die worden aangedreven door geconcentreerde waterstofperoxide.

Echt trappen doet Gissy alleen naar de startlijn van het Franse circuit Paul Ricard. Dan is het tijd voor de dragrace.

Gissy behaalt zijn topsnelheid - 333 km/u - in 4,8 seconden, na 250 meter te hebben afgelegd.

    • Sam de Voogt