Een andere Harry Potter

In de door J.K Rowling gecreëerde wereld van Harry Potter is niks onmogelijk. Auto’s en bezemstelen kunnen vliegen en gebroken botten worden met een zwaai van een toverstaf geheeld. Waarom verspillen deze magiërs dan zoveel tijd en energie aan het maken van levend snoepgoed of het gevaarlijke Zwerkbal, vroeg Gilles Roussel zich vorige week af. Hadden ze niet allang een geneesmiddel voor kanker kunnen bedenken of onze energieproblemen kunnen oplossen? Onder zijn pseudoniem Boulet maakte de Franse tekenaar een stripverhaal waarin hij deze vraag illustreert. Het leverde een vrij komisch relaas op, geheel in de stijl van de films van Harry Potter. Roussel is een van de eerste Franse tekenaars die bekendheid verwierf door zijn werk online te publiceren. Dat doet hij naast zijn website ook op zijn Twitter-account: @Bouletcorp. Hier deelt hij losse stripverhalen over zijn jeugd of satirische kijkjes op populaire cultuur aan zijn meer dan 81 duizend volgers.