Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Bob Geldof werkt aan vierde versie van Band Aid: Band Aid 30

Bob Geldof werkt aan een nieuwe versie van de Band Aid-single Do They Know It’s Christmas? Dat hebben Geldof en Midge Ure gisteren tijdens een persconferentie in Londen bevestigd. Zanger Ed Sheeran zal meedoen, zoals hij al in de krant The Mirror zei. Andere sterren die waarschijnlijk meedoen zijn de mannen van One Direction en zangeres Emeli Sande. Sheeran verklapte ook dat Chris Martin meewerkt aan de nieuwe plaat. Dit nieuwe project heet Band Aid 30. Met de bekende kersthit werd in 1984 geld ingezameld voor de bestrijding van de hongersnood in Ethiopië. De door Bob Geldof georganiseerde supergroep Band Aid bestond uit artiesten als Bono, Sting, George Michael, Phil Collins en leden van Duran Duran, Spandau Ballet en Culture Club. In 1989 en 2004 werden nieuwe versies opgenomen met andere artiesten. De opbrengsten van deze vierde versie, Band Aid 30, gaan deze keer naar de bestrijding van ebola in Afrika. (Novum, BBC)