Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Afhaalsushi eten op kantoor. Altijd, dus ook in het weekend, bereikbaar zijn. Zo begint menig consultant, bankier of accountant zijn carrière. Maar banen in de financiële dienstverlening zijn steeds minder populair onder MBA-studenten, ze willen de tech-sector in.

Vier jij hem vandaag, de grootste commerciële feestdag ter wereld? Het leuke is: je mag jezelf cadeautjes geven. Met fikse kortingen. Vergeet Valentijnsdag, vier Singles Day.

Het is de Uber van de farmaceutische industrie. De Nederlandse start-up myTomorrows, die experimentele medicijnen beschikbaar stelt voor ernstig zieke patiënten, heeft 4,5 miljoen euro opgehaald. Waarom myTomorrows in trek is bij investeerders, en toch omstreden.

Poldernieuws

Baggeraar Boskalis heeft een oogje op ploeterend Fugro, maar dat bedrijf wil onafhankelijk blijven. De Volkskrant legt uit waarom een vijandige overname er niet in zit.

De nieuwe topman van de Rabobank kijkt naar Silicon Valley. ICT moet belangrijker worden bij de bank, schrijft de Telegraaf.

In nrc.next de vraag hoe het verder moet met de journalistiek. Hoe win je lezers? En: “Hoe zorg je er dat je lezers niet misleidt?”

While you were sleeping… in the USA

De schandalen rond American Apparel hebben het controversiële bedrijf geen goed gedaan, schrijft The Wall Street Journal.

LinkedIn wordt aangeklaagd vanwege de manieren waarop betalende gebruikers jouw informatie kunnen gebruiken, meldt Quartz.

Google komt volgens TechCrunch weer een stapje dichter in de ruimte met hun nieuwste gril.

While you were sleeping… in Asia

Voor China is de wereld niet groot genoeg. De aanstaande grootmacht wil in 2020 op mars aanwezig zijn, schrijft de South China Morning Post.

Zalige dagen voor geopolitieke fijnproevers. In Beijing zijn de wereldleiders (minus de Europese) aanwezig. Daar komen interessante dingen uit: zoals een megagasdeal tussen Rusland en China, schrijft de Financial Times.

Een miljoen voor een doorsneehuis? Dat is de schokkende realiteit in Sydney, aldus persbureau Bloomberg.

NRC Q’s citaat van de dag

“We zijn een beetje als Spotify: in het begin kost het veel geld, maar hoe meer mensen zich erbij aansluiten, hoe beter het te bekostigen is.” - Ronald Brus, directeur van myTomorrows

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Camil Driessen