Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Topman Rabobank houdt rekening met meer ontslagen

De nieuwe topman van de Rabobank, Wiebe Draijer, houdt rekening met nieuwe ontslagen. Dat heeft hij gisteren gezegd tijdens een eerste bijeenkomst met journalisten. Draijer, die op 1 oktober is aangetreden, wijst erop dat klanten hun bankzaken steeds meer via internet regelen en nauwelijks nog naar bankkantoren gaan. Daar zet de bank ook op in. „Je kunt geen zekerheden geven dat er niet nog meer ontslagen gaan vallen”, aldus Draijer gisteren. Hij benadrukte dat er nu geen plannen zijn. Bij de bank is een reorganisatie aan de gang waarbij 9.200 van de ruim 60.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. (NRC)