Nieuw treinstation in New York is eindelijk open. Na zeven jaar vertraging

Eindelijk kunnen ze zich vergapen aan de koepel in het nieuwe treinstation – zeven jaar later dan gepland. Het Fulton Center-treinstation opende zondag in Manhattan, New York. Het station had eigenlijk in 2007 al in bedrijf moeten zijn. Fulton Center maakt deel uit van de nieuwbouw in Manhattan na de aanslagen op het World Trade Center in 2001. Naast de vertraging viel het project ook duurder uit dan verwacht: in plaats van de beraamde 750 miljoen dollar kostte het project bijna twee keer zoveel: 1,4 miljard dollar. Maar na al die vertraging is het treinstation nu het bekijken waard. De grootste bezienswaardigheid is een grote koepel met een ‘oog’, op een hoogte van ruim dertig meter. Er worden dagelijks 300.000 reizigers op het station verwacht, dat overstappunt is van treinen en metro’s.

    • NRC