Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

MBA-student kiest steeds vaker voor baan in tech

Banen in de financiële dienstverlening zijn steeds minder gewild onder MBA-studenten. Terwijl tech-banen juist meer in trek zijn. Het liefst bij een bedrijf dat werknemers ook een privéleven gunt.

Dat blijkt uit een rondgang langs businesschools. Op de Tilburgse business school TIAS daalde het aantal MBA afgestudeerden dat een baan vond in de financiële dienstverlening de afgelopen drie jaar met 10 procent. Ook Nyenrode Business Universiteit merkt dat steeds minder afgestudeerden in de financiële dienstverlening terechtkomen. Daartegenover staat een toename van het aantal afgestudeerden dat een baan vindt bij technologiebedrijven. „Steeds meer MBA-studenten willen strategisch met IT bezig zijn”, zegt Willem van Dongen, van Nyenrode Business Universiteit.