Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Al ruim 1,4 miljoen euro binnen op Giro555 tegen ebola

In de afgelopen vijf dagen is voor de strijd tegen ebola 1,4 miljoen euro op Giro 555 binnengekomen. Dat blijkt uit een eerste tussenstand van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

In de afgelopen vijf dagen is voor de strijd tegen ebola 1,4 miljoen euro op Giro555 binnengekomen. Dat blijkt uit een eerste tussenstand van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Sinds 5 november is het gironummer 555 geopend voor bijdragen tegen ebola, onder de naam Stop de ebolaramp.

Twitter avatar Giro555 Giro555 PRACHTIGE TUSSENSTAND #giro555 Na 5 dagen € 1.450.779,55 http://t.co/BWZrSRg6Ux Nationale actieweek van 23 - 28 november Stop de ebola-ramp!

De actie moet ongeveer 15 miljoen euro binnenhalen om directe hulp te kunnen verlenen aan ebolaslachtoffers. De bedoeling is dat van 23 tot 28 november in Nederland een nationale actieweek wordt gehouden om meer aandacht te vragen voor de huidige uitbraak van ebola.

Ook in andere landen worden acties opgezet om geld op te halen. Zo werd gisteren bekend dat zanger Bob Geldof de oude kersthit Do they know it’s Christmas opnieuw gaat uitbrengen. De opbrengst van de nieuwe single wordt gedoneerd aan de strijd tegen ebola.