Trijntje Oosterhuis bevestigt: ze gaat voor Nederland naar het Songfestival

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival in Wenen volgend jaar. Ze bevestigde het gerucht vanochtend in de uitzending van Daniël Dekker op Radio 2.

Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis Foto ANP/ Robert Vos

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt inderdaad Nederland op het Eurovisie Songfestival in Wenen volgend jaar. Ze bevestigde het gerucht vanochtend in de uitzending van Daniël Dekker op Radio 2.

Haar deelname leek vrijdag al bevestigd te worden door zangeres en vriendin Anouk, die in een uitzending van College Tour op de vraag van presentator Twan Huys of het klopte dat Oosterhuis Nederland zou vertegenwoordigen in de lach schoot en zei dat ze “slecht kon liegen”. Toch heeft het dus nog drie dagen geduurd tot de daadwerkelijke bevestiging.

Oosterhuis zegt zich in een reactie “enorm vereerd” te voelen. Ze noemt het “extra spannend”, aangezien haar voorgangers Ilse DeLange en Waylon met The Common Linnets vorig jaar tweede werden achter winnares Conchita Wurst.

Het liedje dat Oosterhuis zal zingen wordt momenteel afgerond. Ze bevestigt dat het mede geschreven is door Anouk, zoals die dat vrijdag ook leek aan te kondigen. De twee werkten al samen voor Oosterhuis’ album Wrecks We Adore uit 2012. Anouk zelf deed twee jaar geleden mee voor Nederland tijdens het Songfestival en werd toen negende met Birds.