Terugkijken: heel veel Kees Brouwers bij elkaar

Je zal maar een Kees Brouwer zijn. Dan ben je er één van de 54 op Facebook of 31 op Linkedin en figureer je dikwijls ongewild in het nieuws. Althans, met je naam. Want er zijn naar schatting honderden Kees Brouwers in de wereld. Documentairemaker Kees Brouwer zocht zijn naamgenoten in Nederland op.

Hij maakte een reis door Nederland om zo veel mogelijk Kees Brouwers te vinden. Hij wilde weten wie ze zijn en wat ze doen. Wat zijn de overeenkomsten, verschillen en kenmerken? En zouden ze met zijn allen een beeld kunnen geven van naoorlogs Nederland?

Kees Brouwerdag

Kees Brouwer vond uiteindelijk 165 Kees Brouwers. De jongste is 4, de oudste 89 jaar. Voor het gemak omschrijft hij zichzelf als Kees Brouwer #000. Daarna volgen de anderen. Tussen hen bevinden zich onder meer een zendeling, een verzetsheld en een korfbalcoach.

De filmer besloot uiteindelijk een Kees Brouwerdag te organiseren, die “tot zijn verbazing” voelde als familiereünie. Vanavond was het resultaat van zijn zoektocht te zien in Wij zijn Kees Brouwer.

Twitter avatar vprogids VPRO Gids 2Doc: Wij zijn Kees Brouwer, NPO, 20.25 over @Kees_Brouwer_, @brouwer_kees, @brouwerkees, @KeesBrouwer, @Kees_Brouwer, @ksbrwr, …