Tsjechië wint in Praag Fed Cup

De Tsjechische ploeg viert feest na de winst op Duitsland. Foto Reuters

De Tsjechische tennissters hebben voor de derde keer in vier jaar tijd beslag gelegd op de Fed Cup. Petra Kvitova was gisteren in drie sets te sterk voor Angelique Kerber en tilde daarmee de stand in de ontmoeting naar een beslissende 3-0. Kvitova had voor eigen publiek in Praag bijna drie uur nodig om Kerber, de nummer tien van de wereld, op de knieën te krijgen: 7-6, 4-6 en 6-4. Alleen de eerste set duurde al meer dan een uur, omdat er liefst 111 punten werden gespeeld. Beide speelsters behaalden drie servicebreaks en daardoor moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was Wimbledon-winnares Kvitova met 7-5 de sterkste. Tsjechië won in 2011 en 2012 ook al de Fed Cup. Duitsland was in 1992 voor het laatst de sterkste. Op zaterdag hadden Wimbledon-winnares Kvitova en Lucie Safarova al hun enkelspelen gewonnen, tegen respectievelijk Andrea Petkovic en Kerber. (Novum)