Strootman is na acht maanden blessureleed terug bij AS Roma

Kevin Strootman won met AS Roma bij zijn rentree. Trainers Ronald Koeman en Louis van Gaal wonnen in Engeland.

Kevin Strootman heeft gisteren na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt bij AS Roma. De linksbenige middenvelder viel in de wedstrijd tegen Torino acht minuten voor tijd in. Roma stond toen al met 3-0 voor door doelpunten van Vasilis Torosidis, Seydou Keita en Adem Ljajic. Dat bleef ook de eindstand.

Strootman (24) scheurde in maart van dit jaar de kruisband van zijn linkerknie af in de wedstrijd tegen Napoli. Hij verliet huilend het veld en moest worden geopereerd. De zware blessure kostte hem onder meer deelname aan het WK in Brazilië. Pas een maand geleden hervatte de voormalige speler van Sparta, FC Utrecht en PSV de groepstraining bij AS Roma.

Trainer Rudi Garcia kondigde zaterdag aan dat hij Strootman weer bij de selectie zou halen. De 25-voudig international plaatste op Twitter een foto van het wedstrijdshirt met zijn rugnummer 6. Na de 3-0 overwinning tegen Torino blijft de achterstand van nummer twee Roma drie punten op koploper Juventus, dat met liefst 7-0 won van Parma. Nummer drie Napoli won met 1-0 bij Fiorentina. Gonzalo Higuain scoorde de enige treffer.

In Engeland wonnen de Nederlandse trainers Ronald Koeman en Louis van Gaal allebei. Koeman won met Southampton thuis met 2-0 van Leicester City door treffers van invaller Shane Long. Van Gaals Manchester United boekte een moeizame 1-0 thuiszege op Crystal Palace. Juan Mata, die ook inviel, werd matchwinner. Daley Blind en Robin van Persie speelden de hele wedstrijd voor United. De ploeg van Van Gaal stijgt door de overwinning naar de zesde plaats.

Southampton blijft de meest naaste belager van de ongeslagen koploper Chelsea. De Londenaren, die zelf met 2-1 wonnen bij Liverpool, hebben vier punten meer. Ron Vlaar, die na blessureleed komende woensdag tegen Mexico terugkeert bij Oranje, kwam met Aston Villa niet verder dan een 0-0 remise bij West Ham United. De Nederlandse aanvoerder maakte de negentig minuten vol.