SHV wil meer geld neerleggen voor Nutreco na Amerikaanse interesse

Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

SHV heeft vanochtend het bod op Nutreco verhoogd naar 44,50 euro per aandeel. Het Amerikaanse Cargill heeft eerder al interesse getoond, maar de Nederlandse diervoederfabrikant geeft de voorkeur aan SHV.

Dat schrijven beide partijen vanochtend in een gezamenlijke verklaring. Het Nederlandse handelsconglomeraat SHV bood in oktober 40 euro per aandeel. Nutreco schaarde zich toen al achter dat bod en zou alleen nieuwe aanbiedingen overwegen als die 8 procent boven het bedrag liggen dat SHV per aandeel wil betalen.

Het Amerikaanse Cargill meldde zich vervolgens met een bod van 43,20 euro. Mocht Nutreco worden gekocht door Cargill, dan zal Nutreco worden gesplitst in een aantal afzonderlijke onderdelen. In de verklaring van SHV en Nutreco stelt het diervoederbedrijf dat dit ‘volledig tegenstrijdig is met de langetermijnstrategie van Nutreco’. SHV wil juist Nutreco onveranderd laten.

Het bestuur en de raad van commissarissen van Nutreco hebben zich unaniem achter het nieuwe bod van SHV geschaard.