Israëlische militair zwaargewond bij steekpartij in Tel Aviv

Bij een steekpartij op een treinstation in Tel Aviv is een Israëlische man ernstig gewond geraakt. De politie heeft een Palestijnse verdachte aangehouden. Het incident volgt op een aanrijding waarbij vijf dagen geleden twee doden vielen.

Hulpdiensten op de plek waar er een Israëlische militair werd neergestoken in Tel Aviv.
Hulpdiensten op de plek waar er een Israëlische militair werd neergestoken in Tel Aviv. Foto Reuters/ Finbarr O'Reilly

Bij een steekpartij op een treinstation in Tel Aviv is een Israëlische soldaat ernstig gewond geraakt. De politie heeft een Palestijnse verdachte aangehouden. Het incident volgt op een aanrijding waarbij vijf dagen geleden twee doden vielen.

De twintigjarige Israëliër ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Het gaat om een militair, zo meldt het leger:

Twitter avatar IDFSpokesperson IDF CONFIRMED: An #IDF soldier was stabbed at the HaHagana train station in Tel-Aviv by a #Palestinian suspect who was apprehended on the spot

De verdachte, een Palestijn uit Nablus, is door de politie na een vluchtpoging gearresteerd. Volgens een zegsman zou de man uit politieke motieven gehandeld hebben.

De spanningen in Israël tussen Palestijnen en Israëliërs lopen de laatste tijd steeds verder op. In Jeruzalem reed vorige week woensdag een Palestijn in op een groep mensen bij een tramhalte. Daarbij vielen twee doden. De dader werd door de politie doodgeschoten. Het was de tweede keer dat een dergelijk incident zich voordeed. Twee weken eerder kwam een drie maanden oude baby om het leven toen een Palestijn op groep wachten bij een tramhalte inreed.

De incidenten volgden op het voornemen van een aantal Israëlische projectontwikkelaars om panden te kopen nabij de Tempelberg, waar twee islamitische heiligdommen staan. De recente oorlog tussen Israël en Hamas heeft de spanningen nog verder doen oplopen.