Meer dan 1.000 doden bij strijd om Kobani

Kobani na een luchtaanval. Foto Reuters
Kobani na een luchtaanval. Foto Reuters

De strijd om Kobani, een Koerdische stad in het noorden van Syrië bij de grens met Turkije, heeft sinds half september al meer dan duizend levens geëist. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Strijders van IS leken aanvankelijk Kobani snel onder de voet te zullen lopen. Mede door luchtaanvallen van een door de VS geleide coalitie is hun opmars echter tegengehouden. Volgens het Observatorium zijn onder de doden 609 strijders van IS en 363 strijders van de Koerdische militie YPG. Ook kwamen 24 burgers om en zeker 12 Syrische opstandelingen. Gisteren werden bij luchtaanvallen van het Syrische leger in de stad Al-Bab, zo’n 100 kilometer van Kobani, zeker 21 mensen gedood.

    • Ap