Songfestival: Trijntje Oosterhuis ‘enorm vereerd’

Zangeres Trijntje Oosterhuis gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het 60ste Eurovisie Songfestival in Wenen. Dat bevestigde ze vanmorgen op Radio 2. Oosterhuis zei zich „enorm vereerd” te voelen dat ze gevraagd is door AVROTROS. Ze noemt het „extra spannend”, omdat haar voorgangers Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets dit jaar tweede werden.

De deelname van Oosterhuis lekte vrijdagavond al uit via zangeres en vriendin Anouk, na een vraag van presentator Twan Huys in een uitzending van College Tour. Anouk zei dat ze „slecht kan liegen”. Het liedje dat Oosterhuis in Wenen zal zingen is mede geschreven door Anouk. „Het is erg fijn voor mij dat zij haar ervaringen met het Songfestival met mij wil delen”, zei Oosterhuis.

De twee werkten al samen voor Oosterhuis’ album Wrecks We Adore uit 2012. Anouk zelf deed twee jaar geleden mee aan het Songfestival en werd toen negende met Birds.