Erg zacht

De tweede week van november verloopt ook erg zacht. Normaal wordt het rond 9 graden in deze tijd van het jaar. Morgen wordt het in het zuiden van het land lokaal zelfs 16 graden. Zolang depressies actief blijven op de Oceaan en via de Britse eilanden naar Noord-Europa trekken blijft de wind in de zuidhoek zitten. Zo wordt ook de komende dagen zeer zachte herfstlucht vanuit het zuiden van Europa ons land binnengeblazen. Morgen blijft het vrijwel overal droog en schijnt de zon geregeld. Met een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het 11 graden op de Wadden tot lokaal 16 graden in Zuid-Nederland. Tot en met het komende weekeinde blijven de temperaturen enkele graden boven het gemiddelde. Vanaf zaterdag kan weer regen vallen, maar tot die tijd blijft het rustig en droog herfstweer.