De Goal v/h Weekend is een heuse ‘coup du foulard’, ofwel een rabona

Afgelopen zomer vertelde Peter Zantingh hier elke dag van het WK over een mooie voetbalterm. Hij beschreef de trap, waarmee de mooiste goal van afgelopen weekend werd gemaakt, als een coup du foulard. Hoe sierlijk wilt u het hebben?

3. Toni Kroos (Real Madrid)

Gaat lekker bij Real. Na een teleurstellend begin van het seizoen zijn nu de laatste acht competitieduels gewonnen, waaronder een paar weken terug El Clásico. Het team lijkt dit seizoen aan charme te hebben gewonnen, en dat ligt met name aan het middenveld. De arbeiders Alonso (weg) en Khedira (bank) hebben plaatsgemaakt voor virtuozen als Modric en Kroos. Laatstgenoemde had zaterdag een fijne goal:

2. Carlos Tévez (Juventus)

Carlitos is na jaren weer eens opgeroepen voor het Argentijnse nationale team. Bij Juventus lijkt hij dan ook eindelijk weer op de doelpuntenmachine van Boca Juniors, en later Corinthians, die in 2006 die vreemde transfer naar West Ham United maakte. Lekkere solo dit weekend (ook mooi vanaf de tribune) tegen Parma. Met een heerlijke beweging wordt de laatste verdediger het bos in gestuurd.
http://youtu.be/a8GlXyfkEKI

1. Dennis Mast (Arminia Bielefeld)

Toni Kroos, Carlos Tévez en… Dennis Mast. Uit de derde divisie in Duitsland. Arminia kennen we wel van wat jaartjes in de Bundesliga - en natuurlijk van Rob Maas, die Feyenoord in ’96 verruilde voor de club uit het Ruhrgebied. Inmiddels spelen Die Arminen in de 3. Liga en is Dennis Mast dus de man. Althans, dit weekend dan toch. Le coup du foulard, of zoals wij en de Duitsers het noemen: rabona. Ach, kijkt u maar gewoon:
http://youtu.be/jYo2V0iAgH0