FC Twente in de clinch met TC/Tubantia

Andreas Beljand
Andreas Beljand foto anp

Een journaliste van TC/Tubantia wordt geboycot door de spelers van FC Twente. Fardau Wagenaar zou afgelopen zomer na een oefenwedstrijd een gesprek van de Deense aanvoerder Andreas Bjelland hebben afgeluisterd, waarna hij met de rest van de spelersgroep afsprak haar niet meer te woord te staan. De krant besloot vervolgens dan maar helemaal geen interviews meer met Twente-spelers te doen.

FC Twente ontkent op de officiële site dat Bjelland persoonlijk problemen zou hebben met Wagenaar, maar zegt dat een grote groep spelers zich aan haar werkwijze ergert. Bjelland zou de boycot slechts hebben geïnitieerd omdat hij aanvoerder is. Andere verslaggevers van TC/Tubantia zijn gewoon welkom.

Op haar eigen Facebookpagina trok Wagenaar fel van leer: „Oh en ik ben te direct en te moeilijk. Nee klopt, ik ben niet lief, ik ben journalist. Dat zijn de redenen dat ze niet met mij willen praten. Daarbij opgemerkt dat (...) het niet unaniem is, al wordt het wel zo gebracht, omdat ik van spelers berichten krijg die het belachelijk vinden.”

Woensdag is er een gesprek tussen FC Twente- voorzitter Joop Munsterman, zijn perschef en een afvaardiging van de krant: de hoofdredacteur, de chef sport en Wagenaar zelf. Niet specifiek over dit conflict, zegt FC Twente, maar over „de berichtgeving rondom de club in het algemeen”.