Herdenking: 25 jaar na de Val van de Muur

None
foto afp

Onder aanvoering van bondskanselier Angela Merkel is gisteren in de Duitse hoofdstad de val herdacht van de Berlijnse Muur, 25 jaar geleden. De hele dag waren er in Berlijn concerten en toespraken. De opening vond plaats bij een monument in de Bernauer Straße. De huizenblokken aan één kant van de straat hoorden tot de val van de Muur in 1989 bij de oostelijke DDR, de stoep ervoor bij de westelijke Bondsrepubliek. Na de bouw van de Muur probeerden DDR-burgers regelmatig naar het Westen te vluchten door op deze plek van grote hoogte uit de ramen te springen. Bondskanselier Angela Merkel, die opgroeide in de DDR, was prominent aanwezig tijdens de herdenking. Ze noemde de val van de Muur een voorbeeld van de menselijke drang naar vrijheid en bewees eer aan degenen die aan de val van de Muur hebben bijgedragen.

    • NRC