Wisseling van de wacht bij Ziggo, en wat de week verder interessant maakt

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Ziggo is nu echt van Liberty Global. Dinsdag neemt Baptiest Coopmans (van UPC Nederland) het bestuursvoorzitterschap officieel over van René Obermann. De kabelmaatschappijen hebben samen ruim 4 miljoen klanten. Door de fusie verdwijnen bij de bedrijven 900 banen - bijna 20 procent van het totaal aantal werknemers.

2. Vopak, SBM Offshore, Fugro: alle drie hebben ze last van de aanhoudend lage olieprijs. Want minder vraag betekent: minder diensten te verlenen (SBM), advies te geven (Fugro) of olie op te slaan (Vopak). Deze week de nieuwste resultaten.

3. Eelco Blok, topman van KPN, spreekt op dit congres over de toekomst van de telecomsector. Ook aanwezig: topmannen van T-Mobile, Deutsche Telekom en Vodafone. Dat bedrijf weet of de toekomstvisies ook overeenstemmen met de realiteit: op dinsdag komt Vodafone met de nieuwste cijfers.

4. Van topmannen naar topvrouwen. Daar zijn er veel te weinig van, vindt de Stichting Talent naar de Top. De topvrouwen die ons land wél heeft (Joanne Kellerman, Nienke Meijer) vertellen daarom, weer op een congres, hoe het moet.

5. Albert Heijn liep - mogelijk - reputatieschade op door het grote Zwarte Piet-probleem. Ahold zal blij zijn dat het daar in de derdekwartaalcijfers, die donderdag komen, in ieder geval nog niets van merkt.

6. En voor de cijferliefhebbers: ook supermarktketen Walmart (donderdag), verzekeraar Aegon (donderdag), ABN Amro (vrijdag), industrieconglomeraat Stork (dinsdag) en energiebedrijf RWE (donderdag) presenteren de kwartaalcijfers.

7. Een app die je stappen telt bij het hardlopen, een app die bijhoudt hoeveel calorieën en hoeveel koolhydraten je eet, een app voor het slapen. Allemaal sporen ze je aan: leef gezonder. Maar heb je er ook echt wat aan? Donderdag presenteert het Rathenau Instituut een rapport over de opkomst van de e-coach.

    • Annemarie Sterk