Vier gewonden bij schietpartij Bijlmer - ‘schoten gericht op één persoon’

De schietpartij van afgelopen nacht in een café in Amsterdam Zuidoost, waarbij vier gewonden vielen, lijkt gericht op één persoon. “Volgens getuigen werd een bepaalde richting op geschoten en niet lukraak in het rond”, zegt een politiewoordvoerder.

De schietpartij van afgelopen nacht in een café in Amsterdam Zuidoost, waarbij vier gewonden vielen, lijkt gericht op één persoon. “Volgens getuigen werd een bepaalde richting op geschoten en niet lukraak in het rond”, zegt een politiewoordvoerder.

Of het om een liquidatiepoging ging, blijft nog even de vraag. Het is volgens de woordvoerder wel een scenario waar rekening mee wordt gehouden.

“Maar het is nu nog te vroeg in het onderzoek om daar iets over te kunnen zeggen.”

Rond 2.30 uur werden meerdere schoten gelost in een café aan de Kruitberghof. Er waren op dat moment zo’n honderd bezoekers. Het is niet duidelijk of de schoten door een of meerdere daders zijn gelost en of een van de vier gewonden hun doelwit was.

De dader of daders zijn na de schietpartij het café uit gevlucht. Het is niet bekend waar ze vervolgens heen zijn gegaan en er is ook geen signalement. De politie roept mensen die meer weten dan ook op zich te melden. (Novum)