Tientallen Ajaxfans opgepakt bij rellen in Zwolle

Bij een confrontatie tussen met slagwapens bewapende supportersgroepen in Zwolle heeft de politie afgelopen nacht 31 Ajax-supporters en vijf Zwollenaren opgepakt. Dat gebeurde na een wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen, meldt de politie.

Al tijdens de wedstrijd kreeg de politie signalen dat er iets op handen was rondom het stadion. Er verzamelden zich groepen mensen rond de Ceintuurbaan en de Meppelerstraatweg. Het ging voornamelijk om Ajax-supporters. Rond 01.15 uur kwam het tot een confrontatie. Over en weer werd met stenen en glaswerk gegooid.

De politie greep in en wist zo te voorkomen dat het verder uit de hand liep. De aangehouden Ajax-supporters komen voornamelijk uit de omgeving van Amsterdam en zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het botert niet zo goed tussen de supporters van Ajax en de supporters van PEC Zwolle sinds de Zwollenaren Ajax in de bekerfinale in mei vernederden met een 5-1 winst en de KNVB-beker pakten. Vorige maand wonnen zij de Supercup ten koste van Ajax. (Novum)