Rosberg wint Grand Prix Brazilië - voert spanning in Formule 1 op

Formule 1-coureur Nico Rosberg na zijn overwinning van de Grand Prix in Brazilië. Foto: Reuters / Nacho Doce

Nico Rosberg heeft de spanning in de Formule 1 opgevoerd. De Duitser won in zijn Mercedes de Grand Prix van Brazilië en hield ploeggenoot Lewis Hamilton zo achter zich.

Felipe Massa (Williams) mocht als derde mee naar het podium. In de WK-stand heeft Hamilton nog zeventien punten voorsprong op Rosberg. In de Grand Prix van Abu Dhabi zijn bovendien dubbele punten te verdienen.

Rosberg was van poleposition vertrokken op het circuit van Interlagos, maar de Duitser werd al snel afgejaagd door Hamilton. De Engelsman was razendsnel en nam de leiding over, maar spinde in de 28e ronde van de baan af. Rosberg kon daardoor de koppositie weer overnemen en weerstond de druk van Hamilton de rest van de rondes goed.

Massa werd voor eigen publiek knap derde. De Braziliaan stopte bij een pitsstop bij de box van McLaren, maar de fout kostte hem niet zo veel tijd dat zijn positie in gevaar kwam. Hij hield zich McLaren-rijder Jenson Button van het lijf. Sebastian Vettel (Red Bull) werd vijfde voor de Ferrari’s van Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. (Novum)