PSV in blessuretijd langs Heracles

PSV-spelers Adam Maher (midden), Andres Guardado (rechts) en Menphis Depay (links) vieren de 2-1 overwinning tegen Heracles. Foto: ANP
PSV-spelers Adam Maher (midden), Andres Guardado (rechts) en Menphis Depay (links) vieren de 2-1 overwinning tegen Heracles. Foto: ANP

PSV heeft op het nippertje geen puntenverlies geleden bij Heracles Almelo. Karim Rekik scoorde in blessuretijd de winnende treffer: 2-1.

Bryan Linssen had Heracles na een half uur op voorsprong gezet, maar op slag van rust was de gelijkmaker van Luuk de Jong. Door de zege staat PSV nog altijd vier punten voor op Ajax. Het gat met de nieuwe nummer drie, FC Twente, groeit daarmee naar negen punten. Heracles blijft zeventiende.

PSV, dat afgelopen donderdag hard aan de bak moest om bij Panathinaikos te winnen in de Europa League, oogde loom in Almelo. De koploper speelde in een laag tempo, waardoor Heracles goed mee kon blijven doen. De thuisploeg kwam op voorsprong toen PSV-doelman Jeroen Zoet een vrije trap van Oussama Tannane matig verwerkte. Linssen was er goed bij om de rebound in te schieten.

Door de achterstand schrok PSV wakker en toen Heracles vlak voor tijd zwak uitverdedigde behield Memphis Depay het overzicht. Hij zag De Jong aan de linkerkant van het strafschopgebied vrij staan en speelde de bal in, waarna De Jong de bal binnenschoof.

In de tweede helft was PSV veel feller, maar de zwart-witte muur was moeilijk te slechten. Naarmate de wedstrijd vorderde wankelde Heracles steeds nadrukkelijker. De Jong volleerde op aangeven van Depay fraai tegen de lat en Rekik zag zijn kopbal door Heracles-goalie Dennis Telgenkamp gekeerd worden. In blessuretijd scoorde de verdediger alsnog met een onvervalste frommelgoal. (Novum)