Feyenoord niet langs Vitesse

Feyenoordspeler Colin Kazim Richards na een gemiste kans. Foto: ANP / Jasper Ruhe

Aan een zegereeks van vijf duels van Feyenoord is een einde gekomen. Op bezoek bij Vitesse werd doelpuntloos gelijkgespeeld.

Feyenoord blijft door de remise derde, maar koploper PSV kan bij winst op Heracles Almelo het verschil vergroten tot negen punten. Vitesse steeg een plekje naar de elfde plaats.

Verschillende kansen voor Feijenoord

Feyenoord had in Arnhem in de eerste helft het betere van het spel. Kansen van Jordy Clasie, Elvis Manu en Lex Immers leverden echter geen treffer op. Dat was het gevolg van goed keeperswerk van Piet Velthuizen. Diens collega, Kenneth Vermeer, stond ook zijn mannetje toen Dauda gevaarlijk werd.

In de tweede helft geraakte de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg Vitesse zelfs iets meer de overhand. Het spel golfde op en neer, maar gescoord werd er niet. Feyenoorder Jean-Paul Boëtius schoot vlak voor tijd nog voorlangs. (Novum)