Weer

Delen van Zuid-Europa en de Alpen krijgen dit weekeinde, wederom, veel neerslag te verwerken. Bij ons valt slechts zeer lokaal een bui, de meeste plekken houden het droog. Die enkele bui kan deze middag vanaf zee over de kustgebieden schuiven. Er bevinden zich namelijk buien boven de Noordzee, die met een zuidelijke tot zuidwestelijke wind net een stukje het land op kunnen kruipen. De bries is matig tot vrij krachtig, maar vlak aan de kust bij tijden nog krachtig. Elders blijft het droog en zien we een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. De wind draait vannacht naar het zuidoosten toe en daarmee wordt het onmogelijk voor de Noordzeebuien om het land op te trekken. Het blijft morgen dan ook droog. De zon is waterig te zien, door de vele sluierbewolking. De temperatuur komt - net als vandaag - vandaag- rond 12 graden uit. Maandag, dinsdag en woensdag is het in Noord-Italië en omgeving aanhoudend onbestendig. In Nederland gaat de herfst in rustige tred verder. Het grootste deel van de tijd blijft het droog, zo nu en dan schijnt de zon en de maximumtemperatuur ligt rond 13 graden.