Via Aruba terug naar Amsterdam

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Bas Jennen (41) is bij Allen & Overy in Amsterdam benoemd tot counsel in de financiële toezichtspraktijk. In deze functie zal hij cliënten gaan helpen met advies op het terrein van nationaal en internationaal toezicht. Met die overstap keert hij terug bij het kantoor waar hij eerder advocaat was. Jennen was tot 1 augustus hoofd Integriteitstoezicht bij de Centrale Bank van Aruba. Daarvoor werkte hij als toezichthouder bij onder andere de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank.

Vanaf 19 januari is Louisa van den Broek (32) de nieuwe bestuurssecretaris bij DSM. Dezelfde functie vervult ze nu nog bij De Nederlandsche Bank. Na een Master in Internationale Relaties en een Master in Publiek Recht deed Van den Broek ervaring op in de publieke sector met functies bij de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Volksgezondheid.

Een transfer binnen de museumwereld. Jan Hovers (56) is vanaf één januari de nieuwe directeur van het Zaans Museum. Hij komt over van het Airborne Museum in Oosterbeek waar hij sinds 2011 directeur was. Daarvoor was hij werkzaam bij de Anne Frankstichting en het Amsterdams Historisch Museum. Voordat hij de museumwereld inging was Hovers werkzaam als regisseur, eindredacteur en uitvoerend producent bij de omroepen KRO en NCRV. Hovers volgt Fokelien Renckens-Stenneberg op. Renckens-Stenneberg was de afgelopen dertien jaar directeur van het Zaans Museum en gaat met pensioen.