Wüst is ‘beste olympische atlete’

Ireen Wüst is uitgeroepen tot beste atlete van de Olympische Spelen in Sotsji door de internationale vereniging van olympische comités ANOC. De schaatsster veroverde in Rusland tweemaal goud en driemaal zilver, meer dan welke vrouwelijke atlete ook. Wüst was op de 3.000 meter en de achtervolging de beste in Sotsji. Op de 1.000, 1.500 en 5.000 meter won ze zilver. Door haar vele medailles werd ze de succesvolste Nederlandse olympische atleet ooit. Wüst toonde zich dankbaar: „Het niveau van talent van vrouwelijke sporters in Sotsji was fenomenaal.” Ole Einar Bjørndalen won de prijs voor beste mannelijke atleet. De Noorse biatleet veroverde twee gouden medailles in Rusland. Met zijn twaalfde en dertiende olympische plak vestigde hij verder een record.

    • Novum