Wüst ontvangt eervolle prijs

Ireen Wüst is uitgeroepen tot beste sportster van de Olympische Winterspelen in Sotsji.

De prijs is haar toegekend door de internationale vereniging van nationale olympische comités ANOC en ze kreeg vrijdag de bijhorende trofee uitgereikt in de Thaise hoofdstad Bangkok.

De schaatsster won in Rusland tweemaal goud en driemaal zilver, meer dan welke vrouwelijke sporter. Wüst was op de 3.000 meter en de achtervolging de beste in Sotsji. Op de 1.000, 1.500 en 5.000 meter won ze zilver.

Al die medailles maakten haar de succesvolste Nederlandse olympische sporter ooit.

Ole Einar Bjørndalen won bij de mannen de prijs. De 40-jarige Noorse biatleet veroverde twee gouden medailles in Sotsji. Met zijn twaalfde en dertiende olympische plak vestigde hij bovendien een olympisch record. (Novum)