Na 20 jaar luchtvaart nu naar de NS

Marjan Rintel

(47) is de nieuwe directievoorzitter van NS Reizigers. Ze is verantwoordelijk voor de uitvoering van het treinvervoer voor dagelijks ruim een miljoen mensen.

None

1. Vanwaar deze stap?

Ik heb een logistieke achtergrond. Ik heb 20 jaar in de luchtvaart gewerkt en in deze functie komt alle ervaring samen. Belangrijk is het verbinden van partijen en zorgen dat mensen van A naar B komen, liefst met een glimlach.

2. Kruiwagen?

Een cruciaal punt in mijn carrière was de overstap van operatie naar commercie. Bram Gräber, oud-directeur van KLM Nederland, gaf mij het vertrouwen dat ik het kon. En als vrouw en moeder is de steun van mijn man, ouders en schoonouders essentieel geweest.

3. Eerste daad?

NS goed leren kennen. Natuurlijk zijn er overeenkomsten met mijn vorige functie maar de logistieke complexiteit is anders. Ik wil daarom zoveel mogelijk meelopen in de uitvoering.

4. Nest?

Warm en stimulerend. Een gevleugelde uitspraak van mijn moeder is: stel niet uit tot morgen.

5. Studie

Bedrijfskunde in Groningen.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Ik heb vwo-bèta gekozen omdat ik altijd dacht dat ik medicijnen zou studeren. Uiteindelijk koos ik toch voor het bedrijfsleven.

7. Wat wilt u later worden?

Ik probeer in het hier en nu te leven. Ik ga hard werken voor deze functie. En ik heb ik opgroeiende kinderen - van hen wil ik ook genieten.

    • Anne-Martijn van der Kaaden