Man vermoordt twee bewakers van het presidentiële paleis in Soedan

Een man met een mes heeft twee bewakers van het presidentiële paleis in Sudan doodgestoken. Daarna is de man zelf doodgeschoten. De president, Omar al-Bashir, was tijdens de aanval niet in het paleis.

President Omar al-Bashir (midden).
President Omar al-Bashir (midden). Foto EPA

Een man met een mes heeft twee bewakers van het presidentiële paleis in Khartoum (Soedan) doodgestoken. Daarna is de man zelf doodgeschoten.

De president, Omar al-Bashir, was tijdens de aanval niet in het paleis, maar in zijn officiële residentie in een ander deel van Soedan.

Bashir greep in 1989 de macht in Soedan en wordt gezocht door het Internationaal Strafhof om te worden berecht voor genocide en oorlogsmisdaden tegen de mensheid in de regio Darfur, maar Soedan erkent het Strafhof niet. Vorige maand maakte Bashir bekend zich volgend jaar opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap. (AP/Reuters)