Lelijke groente redden

None

Het is een bekend euvel: we verspillen ontzettend veel voedsel. Voedsel dat vaak prima kan worden gegeten nog wel. Kromme komkommers bijvoorbeeld, of appels en peren met hagelschade; met de smaak is niets mis, maar ze zijn te lelijk voor de supermarkt en belanden in vuilnisbak. Jammer! Vinden de organisaties Kromkommer en Rechtstreex. Om de telers die hun groenten niet kwijtraken een hart onder de riem te steken én om aandacht te vragen voor voedselverspilling organiseren zij daarom zaterdag het Bijna Waste Geweest Feest. Het doel: in één dag 5.000 kilo groente en fruit redden van de verspilling. Zaterdag liggen er daarom enorme bergen groenvoer in de Fenix Food Factory, rechtstreeks afkomstig van de telers. Voor 7 euro kun je je tas volstoppen met lelijke maar oh zo lekkere vitaminebommetjes. Goed voor je weerstand en je geweten.