Bondscoach stapt op als Oranje verliest

Bondscoach Guus Hiddink stapt op als het Nederlands elftal de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland op 16 november verliest. Dat zei Hiddink vrijdag tijdens de persconferentie waarop hij de definitieve Oranjeselectie bekendmaakte. „Een gelijkspel lijkt me ook niet voldoende”, aldus Hiddink op de vraag of hij dan wel zou aanblijven. De thuiswedstrijd tegen Letland moet een tot nu toe dramatisch verlopen kwalificatie een positieve wending geven. Tot nu toe verloor Oranje tegen Tsjechië en IJsland en werd alleen Kazachstan verslagen. Op 12 november speelt het team eerst een oefenduel tegen Mexico. Hiddink voerde ook personele wijzigingen door. Georginio Wijnaldum keert terug, ten koste van Leroy Fer. Ook Jetro Willems en Ricardo van Rhijn keren terug.

    • NRC