Jonge De Reuver goudhaantje van Excelsior

Carlo de Reuver is de naam. Negentien jaar pas en amateur tussen de profs van Excelsior. Maar goud waard voor zijn team.

De jonge aanvaller bezorgde als invaller twee wedstrijden achtereen de Rotterdamse ploeg op de valreep een gelijkspel. Nadat hij vorig weekeinde Excelsior bij zijn eerste balcontact naar een 3-3 gelkijkspel schoot in de uitwedstrijd tegen AZ, tekende hij vrijdagavond met zijn tweede balcontact in de 90ste minuut voor een 2-2 gelijkspel, thuis tegen FC Utrecht.

Ondanks zijn jeugdigheid heeft De Reuver een neusje voor de juiste positie. Waar het in Alkmaar leek of hij een blunder van AZ-doelman Esteban voorzag, vond hij tegen FC Utrecht de ruimte in een drukbezet strafschopgebied om uit te halen en doelman Jeroen Verhoeven te passeren.

De Reuver stond nog maar vier minuten in het veld. Als vervanger van verdediger Kevin van Diermen, met de bedoeling de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Verdediger Christian Kum leek in de 84ste minuut voor de tweede zege op rij voor FC Utrecht te hebben gezorgd. Totdat De Reuver twee minuten later werd ingebracht.

De strijd ontbrandde laat, nadat Tom van Weert (Excelsior) en Mark van der Maarel (lucky met de borst) voor de 1-1 ruststand hadden gezorgd. Toen was De Reuver nog onwetend van de belangrijke rol die hij zou spelen. (NRC)