Schippers gelast extra controles op kweekvis

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat geïmporteerde kweekvis uit Zuidoost-Azië extra controleren op bacteriën die resistent zijn tegen verschillende soorten antibiotica. Dat gebeurt op verzoek van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). Schippers is geschrokken van het bericht van Wakker Dier over de resistente bacteriën. Als mensen vis eten die hiermee is besmet en die niet goed is verhit, dan kunnen ze ziek worden, waarna antibiotica bij hen minder goed of zelfs helemaal niet meer werken. Jaarlijks overlijden 25 duizend Europeanen als gevolg van infecties met multiresistente bacteriën. Wakker Dier onderzocht 43 producten uit het visschap van groothandels en supermarkten, waaronder garnalen, tilapia en pangasius.

    • NRC