Ziggo nieuwe hoofdsponsor Ajax, betaalt jaarlijks 8 miljoen euro

Foto ANP / Olaf Kraak

Ziggo wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe hoofdsponsor van Ajax. Dat heeft de voetbalclub vanochtend bekendgemaakt. Het kabel- en mediabedrijf betaalt straks een jaarlijkse vergoeding van 8 miljoen euro, waardoor Ajax straks per jaar 1 tot 2 miljoen euro minder krijgt dan voorheen.

Wel kan de club van de hoofdsponsor nog een bonus van nog eens 2 miljoen euro ontvangen. De overeenkomst is aangegaan voor vierenhalf jaar, tot en met juni 2019. Ziggo heeft wel de mogelijkheid om het contract na tweeënhalfjaar op te zeggen.

Aegon is de huidige hoofdsponsor van de Amsterdamse voetbalclub. In 2012 liet de verzekeraar weten te gaan stoppen met de sponsoring. De verzekeraar betaalde de afgelopen jaren 10 tot 12 miljoen euro. Het contract liep sinds 2008.

Ajax kreeg dit jaar meeste sponsorgeld

Dit jaar kreeg Ajax van alle Nederlandse topclubs het meeste sponsorgeld binnen, zo bleek eerder uit onderzoek van NRC Q. De shirtsponsoring van alle Eredivisie-clubs bij elkaar leverde dit jaar in totaal 44 miljoen euro op.

    • Nando Kasteleijn