Terugkijken: verklapte Anouk nou in College Tour dat Trijntje naar het Songfestival gaat?

Een opvallend moment, een moment dat eigenlijk ook wel erg past bij flapuit Anouk: in College Tour vanavond leek de zangeres min of meer te zeggen dat Trijntje Oosterhuis Nederland op het Songfestival gaat vertegenwoordigen. Nou ja, zo precíes zei ze het niet, maar de speculaties zijn in ieder geval meer dan gevoed. Oh, en ze zou misschien zelf het nummer schrijven.

Toen presentator Twan Huijs haar vroeg naar het komende Songfestival zei Anouk:

“Ik denk dat ze daar goed aan doen. Het zou heel leuk zijn.”

Daarna barstte ze in lachen uit en zei ze “fuck, ik ben zo’n slechte leugenaar”.

“Jeetje, zomaar zet je me voor het blok.”

Tja. Het nieuws is nog niet bevestigd door de AVROTROS, de omroep die over het Songfestival en de Nederlandse inzending gaat, dus voorlopig blijft het bij zelf eventuele conclusies trekken.

Wat Anouk, zelf succesvol deelnemer in 2013 (negende), zei, komt trouwens niet helemaal uit de lucht vallen. Lang zong alleen de naam van Alain Clark rond, maar toen was daar deze week opeens het Algemeen Dagblad dat schreef dat Oosterhuis in de race zou zijn. Dat ontkende ze zelf vervolgens. Het is ook niet onlogisch dat vriendin Anouk betrokken zou kunnen worden bij het uiteindelijke nummer. Ze schreef namelijk al nummers voor Oosterhuis’ album Wrecks We Adore uit 2012.

Het bewuste stukje begint rond 43:00:

Lof voor uitzending

Anouk sprak verder tijdens de uitzending onder andere open over haar jeugd, haar kinderen en, jawel, Zwarte Piet. Vorig jaar werd ze op Facebook nog bedreigd en uitgescholden toen ze zich uitsprak tegen Zwarte Piet.

Op Twitter waren kijkers vol lof over de uitzending met de zangeres:

Twitter avatar JantinekeWUR Jantineke Hofland Mooi authentiek interview met Anouk bij Collegetour. ‘Ik heb een hart dat nooit verliest’. http://t.co/7psbcypdqj
Twitter avatar johnvolkers John Volkers Het hele huis en Huys gaat plat voor #Anouk, superoptreden en geweldig interview. Zie je niet vaak zo. #CollegeTour
Twitter avatar Angelagroothuiz Angela Groothuizen By far de mooiste aflevering met @anouk #collegetour
Twitter avatar JOR_ID Jordi v/d Bovenkamp Anouk. Topwijf. Echt. #collegetour

En dan was er nog het moment dat Huijs aan de gin-tonic van de zangeres kwam:

Twitter avatar MVroomans margriet vroomans ‘Heb je nou water bij m’n gin tonic gedaan? Lief dat je bijschenkt, maar hij is helemaal verknald!’ @anouk in #collegetour hahaha!
    • Frank Huiskamp