Rustiger weer

Na een dag met een stevige wind en op veel plaatsen regen wordt het in het weekeinde rustiger en gaat de temperatuur ook weer omhoog. Normaal wordt het een graad of 9 in deze tijd van het jaar, daar zitten we de komende tijd weer ruim boven. De winterkou in Scandinavië wordt door de aanvoer van zachte lucht vanuit het zuiden naar het noorden van Zweden en Finland verdrongen. Warm en zonnig is het op veel plaatsen rondom de Middellandse zee. Zaterdag vallen vooral langs de Adriatische Zee en in Griekenland buien terwijl zondag met name buien vallen langs de Spaanse costa’s en in Zuid-Frankrijk. Het blijft in

Nederland vanaf het weekeinde op een enkele bui na droog. Verder schijnt de zon geregeld. Met een matige zuid- tot zuidoostelijke wind wordt het 's middags rond 13 graden.