Kunstenaar laat Londens gebouw wegsmelten

None
Foto AFP

Nog 11 dagen en van dit huis in de populaire wijk Bankside in Londen is weinig anders over dan het dak en een grote hoop was. Het twee verdiepingen tellende gebouw - een kunstwerk van Alex Chinneck - is gemaakt van 8.000 bakstenen van was. Gedurende het Merge-Festival wordt dit huis op ware grootte met de hand verwarmd zodat het langzaam wegsmelt. A pound of flesh for 50p heet het: het is volgens de organisatie een eerbetoon aan een kaarsenfabriek, die enkele eeuwen geleden in de wijk stond. Chinneck over zijn kunst:„Ik creëer schouwspellen die de scheidslijn tussen fantasie en het vertrouwde laten vervagen om zo de alledaagse wereld om ons heen te verheffen.” Het is niet voor het eerst dat de 30-jarige Brit een huis ontwierp dat vreemd gedrag vertoont. Eerder liet hij de gevel van een vier verdiepingen tellend pand schijnbaar naar de grond glijden. Een ander Chinnek-huis lijkt op zijn kop te staan.