Eredivisie: Excelsior pakt in laatste minuut punt tegen Utrecht

Station Woudestein, het onderkomen van Excelsior. Foto ANP/ Koen van Weel

Carlo de Reuver. Gouden wissel. De aanvaller van Excelsior stond vier minuten in het veld toen hij in de laatste minuut van de wedstrijd ervoor zorgde dat de Rotterdammers tóch nog een puntje pakten tegen FC Utrecht. Het werd 2-2.

En het was Christian Kum die niet veel eerder, in de 84ste minuut, voor de drie punten voor Utrecht dacht te hebben gezorgd met een kopbal. De Reuver deed echter precies wat hij vorige week op bezoek bij AZ ook al deed. In Alkmaar maakte hij met zijn allereerste balcontact van de wedstrijd de 3-3.

Knullig, maar hij telde

Tom van Weert zette Excelsior in de 23ste minuut op voorsprong. Mark van der Maarel (FC Utrecht) mocht daarna zijn eerste eredivisiedoelpunt maken. Dat zal hij zich waarschijnlijk om dat feit herinneren, maar het doelpunt zelf was behoorlijk gelukkig en knullig.

Betekenis voor de ranglijst

FC Utrecht staat door het punt achtste op de ranglijst met zeventien punten, Excelsior staat dertiende met twee punten minder.

    • Frank Huiskamp